Čáp bílý

14. března 2008 v 22:37 | redakce |  ╔ 1.číslo - květen 2006
Čáp bílý je nejvíce rozšířen v severní Evropě. Sídlí na střechách domů a staví si hnízda na komínech. Pro svou potravu vycházejí večer. Jedí hmyz, ještěrky, žáby jedí pouze v případech, kdy se nemohou nasytit hmyzem. Počátkem srpna vytvářejí čápi skupiny a v polovině měsíce odlétají do teplých krajin. Zpět se vracejí na jaře, zpravidla do stejného hnízda. Čáp bílý má sněhobílé opeření, které kontrastuje s černou barvou letek křídel, dlouhé červené nohy a impozantní červený zobák.
____________________________________________________________________________
POD ČAROU
Každé jaro si křižanovští vyprávějí o čápech, kteří hnízdí na starém komíně u Zámku. Kdokoli jde kolem, neodolá a pozoruje starou známou dvojici. I v Heřmanově je slavným hnízdištěm čápů tovární komín uprostřed návsi.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama