Salát z lilků

15. března 2008 v 10:15 | Antuanetta Boymushakyan |  ╠ 2.číslo - listopad 2006
Suroviny:
2 lilky, 1 kg rajčat, 1 kg zelených paprik, česnek, sůl, černý pepř, olej

Postup:
Na plotnu položíme železnou podložku, kterou necháme zahřát. Lilek položíme na plotnu s podložkou a po chvilkách otáčíme, aby se nespálil. To samé uděláme s rajčaty a paprikou. Zelenina musí být ze všech stran opečená, což poznáme tím, že má na sobě tmavou slupku, kterou začneme pomalu sloupávat a tím zeleninu očistíme. Takto očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kostičky. Mezitím nalijeme na pánev olej a necháme ho rozehřát. Nakrájené kostičky zeleniny pak pokládáme na pánev. Oloupeme pár stroužků česneku, rozdrtíme ho a přidáme jej na pánev spolu se solí a černým pepřem. Za občasného míchání chvilku povaříme, ale zeleninu přitom nedrtíme.
Hotové jídlo se podává hned za tepla!
Dobrou chuť!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama